Pressinformation:
Spanska inbördeskriget, e-bok

Antony Beevor

 

I juli 1936 utbröt en militärrevolt mot den spanska regeringen under ledning av general Franco. Striderna övergick snabbt till ett regelrätt inbördeskrig. Truppförband sändes från Italien och Tyskland till Francos hjälp, medan regeringssidan stöddes av Internationella brigaden som bestod av frivilliga från utlandet. Bland dessa fanns cirka 500 svenskar och världsberömda författare som Ernest Hemingway och George Orwell.

Striderna var hårda. I mars 1939 vann rebellerna en avgörande seger och Franco blev det fascistiska Spaniens diktator.

Spanska inbördeskriget var en av de våldsammaste konflikterna under 1900-talet. Antalet döda gick upp mot en halv miljon, många av offren var civila. Kriget kan ses som upptakt till andra världskriget.

Här berättar Antony Beevor detta osedvanligt grymma krigs historia. Han gör det på beevorskt manér: med berättartekniken på topp, briljant beskrivning av de militära operationerna och gripande personöden.

TitelSpanska inbördeskriget, e-bok
FörfattareAntony Beevor
Boktyp
Ämne
ISBN978-91-87031-75-5
Sidantal560
Utgiven2012
ÖversättareKjell Waltman
IllustreradSvartvit

Om författaren

Antony Beevor

Antony Beevor

Antony Beevor, född 1946 och bosatt i London, är en av vår tids ledande militärhistoriska författare. Han har ett förflutet som brittisk officer, men hoppade av armén för att skriva på heltid. Hans böcker om Stalingrad och Berlin – Slutstriden 1945, har översatts till 30 olika språk och har i Sverige sålt över 150 000  Läs mer »

Spanska inbördeskriget, e-bok

Första recensionsdatum: 11 mars 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild