Pressinformation:
Smålands historia, e-bok

Olle Larsson

Varför förknippas den röda stugan med Småland? Varför känns Emil och Döderhultarn så urtypiskt småländska? Smålands historia inleds med ett tematiskt kapitel om Småland och smålänningarna i myt och verklighet.

Författaren går igenom hela Smålands historia, vilket gör det här till den första populärvetenskapliga boken som behandlar hela landskapets historia. Skildringen sträcker sig från järnåldern, över emigrationen i slutet av 1800-talet och fram till stormen Gudruns härjningar på 2000-talet.

Smålands historia är rikt illustrerad med många nytagna bilder. Boken innehåller även informativa faktarutor och kartor, hänvisningar till källor och litteratur samt ett rikt person- och ortnamnsregister.

Olle Larsson är fil dr i historia vid Lunds universitet och verksam som lektor vid Växjö Katedralskola. Lars-Olof Larsson, professor emeritus vid Växjö universitet, har skrivit det inledande kapitlet och Lennart Johansson, docent i historia vid Lunds universitet och chef för Kronobergsarkivet, har skrivit de två avslutande.

TitelSmålands historia, e-bok
FörfattareOlle Larsson
Boktyp
Ämne, , , ,
ISBN978-91-87031-62-5
Sidantal352
Utgiven2013

Om författaren

Olle Larsson

Olle Larsson

Olle Larsson är l. dr i historia och lektor i historia vid Katedralskolan i Växjö. 2018 är han aktuell med en modern biografi om Gustav Vasa. År 2010 utsågs Olle Larsson till Årets Historielärare. På Historiska Media har han tidigare gett ut böckerna Smålands historia (2006), Stormaktens sista krig (2009) och Svensk historia (2012). Han har  Läs mer »

Smålands historia, e-bok

Första recensionsdatum: 28 maj 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild