Pressinformation:
Roms vatten, e-bok

Maud Webster

300-talet e.Kr. fanns det i Rom elva kejserliga badhus, 856 mindre badhus, 15 monumentala fontäner, vattenparker och bassänger, och ungefär 1 300 kvartersfontäner. Elva stora akvedukter försåg anläggningar med ett konstant överflöd av vatten, som spolade kloakerna ner mot Tibern. Ingen annanstans har badhuskulturen blomstrat som i Rom, och ingen annan stad har investerat så mycket i akvedukter och fontäner.

Roms vatten är en historia om sötvattnet i Rom utifrån fem teman: floden, avloppen, akvedukterna, badhusen och fontänerna, från antiken till idag. I boken skildras bland annat antikens spektakulära gladiatorspel med riggade sjöslag. Det berättas om romarnas påstådda blyförgiftning, om romarnas bruk av toalettpapper och hur dagens svenska badhus både liknar och skiljer sig från de romerska termerna.
Boken avslutas med en unik promenadguide till vattnets platser. Denna guide ger förstagångsresenären ett originellt verktyg att ta med till Rom, medan den erfarna resenären får en ny synvinkel på den eviga staden och det tidlösa naturelement som utmärker den.

Maud Webster är bosatt i Skellefteå och arbetar som översättare, utbildare och skribent. Hon har tidigare bott i Italien, där hon bland annat arbetat som arkeolog. Hennes bok Maffians värld utkom på Historiska Media 2003.

TitelRoms vatten, e-bok
FörfattareMaud Webster
Boktyp
Ämne,
ISBN978-91-87263-76-7
Sidantal240
Utgiven2012
IllustreradSvartvit
OmslagCaroline Bjurman

Om författaren

Maud Webster

Maud Webster

Maud Webster är historiker och författare. I dag är hon bosatt i Skellefteå men har tidigare bott i Italien där hon bland annat har arbetat som arkeolog. På Historiska Media har hon gett ut Maffians värld. Historien om Cosa Nostra (2003), Roms vatten. Från antiken till idag (2005), Döden i Rom (2006) och Banditer (2008).  Läs mer »

Roms vatten, e-bok

Första recensionsdatum: 28 mars 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild