Parkstaden

Stockholms landskap och stadens rum

Ann Pålsson (red.)

Vacker och bildrik bok om Stockholms gröna rum!

»En tankeväckande och välskriven bok, med ett omfattande bildmaterial. Den kan vara till glädje och nytta för såväl yrkesverksamma inom stadsbyggande som den som allmänt är intresserad av samspelet mellan bebyggelse och gröna miljöer i staden.« Bibliotekstjänst

»Fram växer en djupare förståelse för parkstaden Stockholm, historiskt och i nutid … boken är av största intresse inte bara för stockholmare utan för alla som arbetar med stadsbyggande i olika städer.« Tidskriften Landskab

Stockholm är en av Europas snabbast växande storstadsregioner, fram till 2030 planeras bostäder för cirka en halv miljon människor. För att uppnå detta mål kommer stadsbilden att förändras, men ambitionen är samtidigt att behålla Stockholms identitet – en stad med gröna lungor, blått vatten, attraktiv bebyggelse och effektiv infrastruktur.

Men vem är det som bestämmer över stadens utveckling och gröna rum? Hur ser ett hållbart byggande ut? Och inte minst, hur påverkas byggandet av landskapet och hur påverkar byggandet i sin tur landskapet?

I Samfundet S:t Eriks årsbok 2017 medverkar ett tjugotal skribenter – arkitekter, stadsplanerare, politiker, byggherrar – som utifrån sina verksamheter lyfter fram vikten av stadens landskap och gröna rum.

Om författaren

Ann Pålsson (red.)

Ann Pålsson (red.)

Ann Pålsson är redaktör, förläggare, projektledare och pr-konsult med mångårig bakgrund inom förlagsverksamhet och journalistik. Hon är redaktör för Samfundet S:t Eriks årsbok och har hittills producerat titlarna Stockholms byggnadskultur (2014), Gamla Stan (2015) och Invandrat och utvandrat (2016).

Parkstaden
TitelParkstaden: Stockholms landskap och stadens rum
FörfattareAnn Pålsson (red.)
Ämne, , , , ,
ISBN9789175455693
Sidantal225
Utgiven2017
IllustreradRikt illustrerad
OmslagElsa Wohlfahrt
Pris269 kr