Pressinformation:
Paris

En stads historia

Anna Thulin

Utkommer 2017-05-15

En idealisk introduktion till en av Europas viktigaste städer

Paris är staden som ständigt reser sig ur askan efter vikingars anfall, blodiga revolutioner, nazisternas ockupation och nutida terrordåd. Däremellan har kultur, nöjesliv ochhandel blomstrat och gjort Paris till den attraktiva världsmetropol som staden är idag.

I journalisten Anna Thulins kunniga och levande skildring av Paris historia får läsaren en idealisk introduktion till en av Europas viktigaste städer. Här ges också tips på sextio historiska platser att besöka.

Anna Thulin är journalist och bodde första gången i Paris 2004. Sedan dess har hon återvänt flera gånger, bland annat för att skriva om satirtidskriften Charlie Hebdo och om terrordåden i november 2015. Hon har tidigare varit reporter, nyhetschef och näringslivsredaktör på Sydsvenskan.

TitelParis: En stads historia
FörfattareAnna Thulin
Ämne, , , , , ,
ISBN9789175454283
Sidantal300
Utkommer15 maj 2017
OmslagIngrediensen AB
Pris229 kr

Om författaren

Anna Thulin

Anna Thulin

Anna Thulin är journalist och har bott i Paris i flera omgångar. Som journalist har hon rapporterat därifrån, och skrivit om satirtidskriften Charlie Hebdo och om terrordåden i november 2015. 2017 är hon aktuell med debutboken Paris. En stads historia. Det är en idealisk historisk introduktion till en av Europas viktigaste städer.  Anna Thulin har tidigare varit  Läs mer »

Paris

Första recensionsdatum: 26 maj 2017

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild