Paris efter befrielsen 1944-49, e-bok

Antony Beevor, Artemis Cooper

»En underhållande bok om ett spännande skede i fransk historia.« Svenska Dagbladet

Paris, augusti 1944. När general Leclercs trupper når fram till Paris möts de av jublande folkmassor. Frihetskänslan vibrerar över staden, men firandet kantas av hämndlystnad och politisk osäkerhet.

Kritikerrosade och storsäljande militärhistorikern Antony Beevor är tillbaka. Denna gång skriver han tillsammans med sin fru, den framgångsrika författaren Artemis Cooper. De ger oss en lysande mix av social, politisk och kulturell historia då de presenterar ett levande och övertygande porträtt av Paris efter befrielsen.

De skildrar varje aspekt av livet i Paris – från svartabörshandeln som blomstrade på det fattiga folkets bekostnad till den växande grupp intellektuella som berikade kulturlivet och skänkte staden en förnyad energi.

Antony Beevor och Artemis Cooper har skrivit en enastående bok om det kaos, den osäkerhet och den kreativitet som följde befrielsen av Paris.

»Spännande och intressant … kort sagt en mycket trevlig läsupplevelse.« BBC Historia

»En ytterst levande skildring av Paris, både socialt, politiskt och kulturellt, under denna spännande epok … en färgstark och reportageartad beskrivning av ett stycke modern europeisk historia.« Bibliotekstjänst

»En underhållande och spännande bok om ett viktigt skede inte bara i Frankrike utan i hela Europa.« Hemmets Vän

»Enastående, enormt underhållande, spännande.« Daily Telegraph

»En riktig sidvändare som jag otåligt sträckläste. Trollbindande, ofta skrämmande och ibland rolig.« Daily Mail

 

Om författarna

Antony Beevor

Antony Beevor

Antony Beevor, född 1946 och bosatt i London, är vår tids ledande militärhistoriska författare. 2018 är han aktuell med boken Arnhem. Tysklands sista seger.  Antony Beevor har ett förflutet som brittisk officer, men hoppade av armén för att skriva på heltid. Hans böcker om Stalingrad och Berlin – Slutstriden 1945, har översatts till 30 olika  Läs mer »

Artemis Cooper

Artemis Cooper

Artemis Cooper är en framgångsrik författare som utkommit med ett tiotal böcker inom olika ämnen. Paris efter befrielsen har hon skrivit tillsammans med sin man, den välkände militärhistoriska författaren Antony Beevor. Det är den första av hennes böcker som översatts till svenska. Artemis Coopers farfar, Duff Cooper, var 1944–47 inflytelserik brittisk ambassadör i Paris. Fotograf: Eleanor  Läs mer »

Paris efter befrielsen 1944-49, e-bok
TitelParis efter befrielsen 1944-49, e-bok
FörfattareAntony Beevor, Artemis Cooper
Boktyp
Ämne, , , , ,
ISBN9789175450865
Sidantal500
Utgiven2013
ÖversättareKjell Waltman
OmslagJacob Wiberg