Paris, e-bok

En stads historia

Anna Thulin

En idealisk introduktion till en av Europas viktigaste städer

Paris är staden som ständigt reser sig ur askan efter vikingars anfall, blodiga revolutioner, nazisternas ockupation och nutida terrordåd. Däremellan har kultur, nöjesliv och handel blomstrat och gjort staden till Europas kulturella och politiska epicentrum.

Paris — en stads historia är en vindlande berättelse som spänner över två tusen år. Läsaren får stifta bekantskap med erövraren Julius Caesar, nationalhelgonet Jeanne d’Arc, kärleksparen Pierre Abélard och Héloïse samt Axel von Fersen och Marie-Antoinette, värlsartisten Édith Piaf, den svenske konsuln Raoul Nordling och en rad andra personligheter som alla har skrivit ett kapitel i Paris rika historia.

I journalisten Anna Thulins kunniga och levande skildring av världsmetropolen Paris får läsaren en idealisk introduktion till en av Europas viktigaste städer. Här finns fler än sextio tips till stadens mest intressanta historiska platser.

Om författaren

Anna Thulin

Anna Thulin

Anna Thulin är journalist och har bott i Paris i flera omgångar. Som journalist har hon rapporterat därifrån, och skrivit om satirtidskriften Charlie Hebdo och om terrordåden i november 2015. 2017 är hon aktuell med debutboken Paris. En stads historia. Det är en idealisk historisk introduktion till en av Europas viktigaste städer.  Anna Thulin har tidigare varit  Läs mer »

Paris, e-bok
TitelParis, e-bok: En stads historia
FörfattareAnna Thulin
Boktyp
Ämne, , , , ,
ISBN9789175454290
Sidantal300
Utgiven2017
OmslagIngrediensen AB