Pressinformation:
Operation tungt vatten

Sabotaget mot Hitlers atombomb

Neal Bascomb

Utkommer 2017-08-07

En av de mest spektakulära händelserna under andra världskriget

1942 fruktar de allierade det värsta Nazityskland håller på att bygga en egen atombomb. Det enda som saknas är tillräckligt stora mängder tungt vatten för att skapa enfungerande kärnreaktor. För att stoppa tyskarnas framställning av kärnvapen måste den enda anläggningen som tillverkar tungt vatten förstöras Norsk Hydros fabrik i det tyskockuperade Norge.

Operation tungt vatten är den bästsäljande författaren Neal Bascombs skildring av händelserna som kulminerade i nio norska kommandosoldaters attack på den avlägset belägna tungvattenfabriken och deras dramatiska flykt till Sverige efteråt.

Den militära operationen som satte stopp för Nazitysklands kärnvapenprogram hörtill en av de mest spektakulära händelserna under andra världskriget. Med hjälp av aldrig tidigare publicerade brev och dokument har Neal Bascomb åstadkommit en thrilleraktig skildring av det mytomspunna händelseförloppet.

TitelOperation tungt vatten: Sabotaget mot Hitlers atombomb
FörfattareNeal Bascomb
Ämne, ,
ISBN9789175455044
Sidantal400
Utkommer 7 augusti 2017
ÖversättareErik Nisser
OmslagPer Idborg
Pris239 kr

Om författaren

Neal Bascomb

Neal Bascomb

Neal Bascomb är idag författare på heltid, men arbetade tidigare som journalist. Hans hyllade bok Operation tungt vatten är en thrillerartad historisk skildring av en av andra världskrigets mest spektakulära händelser.  Rättigheterna till boken Operation tungt vatten har sålts till en stor mängd länder runtom i världen, och filmrättigheterna har köpts av Paramount. Neal Bascombe har tidigare  Läs mer »

Operation tungt vatten

Första recensionsdatum: 17 augusti 2017

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild