Pressinformation:
Operation Oden, e-bok

Jack Tanner i Norge 1940

James Holland

»James Holland har skrivit en spännande och historiskt trovärdig roman om den katastrofala kampanjen i Norge 1940. Flera historiker har nyligen börjat skriva romaner, och bland dessa är Hollands en av de bästa.« Antony Beevor

»Jack Tanner har fångat mig.« Niclas Sennerteg, militärhistorisk författare

»Boken är den första om Jack Tanner och Holland lyckas direkt. Berättelsen är rapp, spännande och fylld av fakta.« Skaraborgs Allehanda

Det är april 1940 och Nazityskland har invaderat det neutrala Norge. Den brittiske krigshjälten Jack Tanner får ett topphemligt uppdrag – att eskortera tre norska officerare och en civilperson i säkerhet undan nazisterna. Tanner vet inte vem den mystiske personen är, bara att han går under kodnamnet Oden och om han riskerar att falla i tyskarnas händer måste han dödas. Tanner inser snabbt att han måste lyckas med sitt uppdrag till varje pris eftersom Oden vet något som kan förändra hela kriget.

Den välskrivna Operation Oden är en äventyrsberättelse som utspelar sig i en autentisk historisk miljö. Boken är den första i en serie om den brittiske hjälten Jack Tanner.

TitelOperation Oden, e-bok: Jack Tanner i Norge 1940
FörfattareJames Holland
Boktyp
Ämne, ,
ISBN978-91-87263-70-5
Sidantal350
Utgiven2012
ÖversättareClaes-Göran Green

Om författaren

James Holland

James Holland

James Holland har studerat historia vid universitetet i Durham. Han har skrivit ett flertal fackböcker. Den skönlitterära debuten kom 2004. Hösten 2009 gav Historiska Media ut Operation Oden, den första i serien om krigshjälten Jack Tanner. Därefter har förlaget gett ut de följande böckerna i serien Förtvivlans timme (2010) och Uppdrag Nemesis (2011).

Operation Oden, e-bok

Första recensionsdatum: 28 mars 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild