Ny nordisk design

Dorothea Gundtoft

En inspirerande och bildrik bok om nordisk design!

Nordisk design har länge varit ett framgångsrecept. Enkelhet, minimalism, hållbarhet och hög kvalitet är ledstjärnor som inspirerat formgivare och som väckt både nyfikenhet och uppskattning runtom i världen.

I den rikt illustrerade boken Ny nordisk design presenteras klassiker som Svenskt Tenn, Arabia och Swedese. Men bokens fokus ligger på 2010-talets formgivare och trendsättare från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Var hämtar de sin inspiration ifrån, hur jobbar de och vad skiljer dem från andra samtida designer?

Ny nordisk design ger en spännande inblick i möbelformgivningens kreativa värld.

Författaren Dorothea Gundtoft skriver annars om mode och design för magasin som Vouge, Style.com and Dazed & Confused. Hon har tidigare skrivit boken Fashion Scandinavia samt kurerat en utställning med samma namn i London. Hon driver även den framgångsrika sajten nd-world.com.

Om författaren

Dorothea Gundtoft

Dorothea Gundtoft

Dorothea Gundtoft skriver om mode och design för magasin som Vouge, Style.com and Dazed & Confused. Hon har tidigare skrivit boken Fashion Scandinavia samt kurerat en utställning med samma namn i London. Hon driver även den framgångsrika sajten nd-world.com.  

Ny nordisk design Läs ett smakprov
TitelNy nordisk design
FörfattareDorothea Gundtoft
Ämne, , ,
ISBN9789175453842
Sidantal256
Utgiven2016
ÖversättareOle Andersson
IllustreradRikt illustrerad med färgfoton
OmslagAnna Perotti
Pris259 kr