Mitt liv som hund, e-bok

Hundtrilogin del 1

Reidar Jönsson

»Berättelsen rör ditt hjärta lika mycket som en övergiven hundvalp skulle göra.« New York Times

»Spänstigt, exakt och på ett oerhört vigt bildspråk som hämtar byggstenar från tidens världshändelser.« Dagens Nyheter

En ung pojke berättar med stor humor om sin rotlösa barndom under det sena 1950-talet. Hans namne, boxaren Ingemar Johansson, gör sitt sedertåg över världen medan Ingemar själv för en ojämn kamp mot livets allvarligare händelser: moderns dåliga hälsa, en försvunnen hund och en splittrad familj.

Denna gripande uppväxtskildring handlar om hur ett barn ser sin själ förtvina och försvinna därför att ingen hjälper honom med den sorg och vilsenhet han bär inom sig. Han överlever med fantasins hjälp och en osviklig förmåga att se andra människors tillkortakommanden med en humoristisk värme.

Mitt liv som hund, som i Lasse Hallströms Oscarsnominerade filmatisering blev en internationell succé, är den första delen i Reidar Jönssons kritikerrosade Hundtrilogi. 

Fler pressröster om boken:

»Reidar Jönssons unga hjälte har en förtvivlans glättighet som kan föra tankarna till Salingers Räddaren i nöden.« Svenska Dagbladet

»Mitt liv som hund är en bok som är direktpåverkande på känslorna utan att ta några omvägar förbi intellektet.« Göteborgs-Posten

Om författaren

Reidar Jönsson

Reidar Jönsson

Författaren bakom Mitt liv som hund fortsätter att briljera Reidar Jönsson debuterade som författare 1969 med romanen Endast för vita. Några år senare etablerade han sig som författare och dramatiker i Sverige. Med boken och filmen Mitt liv som hund fick han sitt internationella genombrott. Filmen belönades med två Guldbaggar, en Golden Globe samt två  Läs mer »

Mitt liv som hund, e-bok
TitelMitt liv som hund, e-bok: Hundtrilogin del 1
FörfattareReidar Jönsson
Boktyp
Ämne, ,
ISBN9789175454610
Sidantal300
Utgiven2016