Min släkt och jag

En fylla-i-bok

Utkommer 2017-03-01

Underbar fylla-i-bok! Perfekt för den släktintresserade

Man behöver inte gå längre än till namnen på sina mor- och farföräldrar innan man börjar bli osäker. Vad hette egentligen min mormors mor? Eller farfars far, var kom han ifrån? Varför har inte min pappa samma efternamn som farfar? Varför heter alla ickor Anna i andranamn? Varifrån kommer den röda hårfärgen? Och de här kusinerna på mammas sida, vad hände egentligen med dem? I fylla-i-boken Min släkt och jag kan man på ett enkelt sätt bena ut släktförhållanden och på så sätt få en klar bild av vem man egentligen är och varifrån man kommer.

Tanken med boken är att den släktintresserade ska fylla i uppgifter om sin familj och sina äldre släktingar. Här nns möjlighet att fylla i födelseår och födelseort, uppgifter om namn, utbildning, yrken/karriär och särskilda egenskaper. Det nns även gott om utrymme för att redogöra för de allehanda skrönor och myter som finns i varje släkt.

Ofta väcks intresset för släktens historia när man får barn. Man vill gärna ge barnet något namn som har tillhört eller tillhör en äldre släkting. Då är det roligt att veta vem personen var och sedan kunna berätta detta för sitt barn. Ibland kanske man har tappat kontakten med en del av släkten och kunskaperna är begränsade. Då är det dags att ta reda på varför och hur det kom sig att det har blivit så här. Genom att fylla i uppgifterna i Min släkt och jag har man kommit en bit på väg. Dessutom har man en tilltalande och läsvänlig dokumentation för kommande generationer.

Om författaren

Min släkt och jag
TitelMin släkt och jag: En fylla-i-bok
Författare
Ämne
ISBN9789175454184
Sidantal64
Utkommer 1 mars 2017
IllustreradRikt illustrerad i tvåfärg
Pris149 kr