Pressinformation:
Maffians värld, e-bok

Historien om Cosa Nostra

Maud Webster

Cosa Nostra, den sicilianska maffian, är en organisation som trots att den är hemlig har blivit beryktad världen över. Den består av femtusen utvalda och rituellt invigda män som svurit sig till livslång tjänst. Maffians värld är en skildring av dess kultur, värderingar och historia från tillkomsten och in på 2000-talet.

Maffian har sina rötter i senmedeltiden, men det var först under 1900-talet som de lokala maffiorna i all hemlighet blev en enhetligt strukturerad organisation. Fram till 1980-talet påstods det ofta att maffian bara var en myt, men efter en intern konflikt hoppade hundratals mafiosi av – trots de dödsdomar som följer ett sådant regelbrott. Bekännelserna ledde till fundamentala förändringar hos sammanslutningen och samtidigt blev den känd för allmänheten.

Maud Webster är historiker och författare, bosatt i Västerbotten. Hon har bland annat arbetat som arkeolog i Italien.

TitelMaffians värld, e-bok: Historien om Cosa Nostra
FörfattareMaud Webster
Boktyp
Ämne, , , ,
ISBN978-91-85377-69-5
Sidantal215
Utgiven2012
IllustreradSvartvitt
OmslagMaria Jörgel Andersson

Om författaren

Maud Webster

Maud Webster

Maud Webster är historiker och författare. I dag är hon bosatt i Skellefteå men har tidigare bott i Italien där hon bland annat har arbetat som arkeolog. På Historiska Media har hon gett ut Maffians värld. Historien om Cosa Nostra (2003), Roms vatten. Från antiken till idag (2005), Döden i Rom (2006) och Banditer (2008).  Läs mer »

Maffians värld, e-bok

Första recensionsdatum: 5 mars 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild