Pressinformation:
Ljusnande framtid, e-bok

Skola, Social mobilitet och kulturell identitet

Jonas Frykman

»Frykmans skarpsinniga analys är värd att ta del av, inte bara för skolpolitiker och lärare, utan för alla som har ansvar för den unga generationens framtid.« Jönköpings-Posten

»En uppfriskande och spännande bok som visar den svenska skolan i en annan dager än vad som vanligtvis sker.« Folket i Bild

Aktuell skildring om den svenska skolan!

Det går knappt en dag utan att det kommer nya larmrapporter om den svenska skolan. Kunskapsnivån sjunker, lärarna ägnar sig mer åt administration än undervisning och eleverna är respektlösa. I Ljusnande framtid menar etnologen Jonas Frykman att dagens problem inte går att skylla på bråkiga elever och utbrända lärare. Förklaringen är djupare än så: skolan har tappat förmågan att ge eleverna tilltro till framtiden. Något som framför allt drabbar de elever som kommer från studieovana hem.

Ljusnande framtid är en aktuell skildring som behövs i dagens skoldebatt. I boken får läsaren också en exposé över 1900-talets svenska bildningskultur. Denna utgåva av Ljusnande framtid är en uppdaterad version av en tidigare utgåva som utkom 1998. Ett nyskrivet förord och ett nyskrivet avslutande kapitel bidrar med dagsaktuella analyser.

TitelLjusnande framtid, e-bok: Skola, Social mobilitet och kulturell identitet
FörfattareJonas Frykman
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN9789187239236
Sidantal208
Utgiven2014

Om författaren

Jonas Frykman

Jonas Frykman

Jonas Frykman är professor i etnologi vid Lunds universitet. Han har tidigare medverkat i en rad böcker om kultur och identitet i 1900-talets samhälle: Den kultiverade människan, Moderna tider, Dansbaneeländet, Berörd och I ohälsans Sverige.

Ljusnande framtid, e-bok

Första recensionsdatum: 16 maj 2014

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild