Pressinformation:
Ljusets dotter, pocket

Elisabet Nemert

»Om du har tyckt om Elisabet Nederst tidigare böcker kommer du att älska den här!« Allers

Det är sent 1700-tal och Edsbergs slott i Sollentuna sjuder av liv. På ladugårdsplanen samlas drängarna och traktens torpare för att tilldelas dagens arbetsuppgifter, fiskare lägger ut sina nät på Edsvikens vatten, i köket styr kokerskan över en rad pigor och från slottets salar hörs glada röster.

I den unga Marias liv är glädjen emellertid en sällsynt gäst. Hennes far, som är förman på Edsberg, styr sin familj med järnhand och tvekar aldrig att låta knytnävarna tala. Hans brutala uppfostringsmetoder har gett Maria en höftskada och hennes haltande gång och bortkomna sätt är ständigt föremål för grymma skämt och trakasserier.

Den enda ljuspunkten i Marias liv är musiken; då hon sluter ögonlocken och lyssnar till den mäktiga orgeln eller till spelmannens sprittande musik tonar skammen, ensamheten och hjälplösheten för ett ögonblick bort. I hemlighet lär sig Maria att spela fiol och en kväll får hon av en slump möjlighet att visa de danslystna edsbergarna vad hon kan. Föga anar hon att en ny väg nu håller på att öppnas i hennes liv, en väg som ska föra henne till Stockholm och Gustav III:s hov.

TitelLjusets dotter, pocket
FörfattareElisabet Nemert
Boktyp
Ämne,
ISBN9789175454689
Sidantal416
Utgiven2016
Pris59 kr

Om författaren

Elisabet Nemert

Elisabet Nemert

Storsäljande författare av historiska romaner Elisabet Nemert är en högt älskad författare som skriver historiska romaner. Hon har en oövertraffad förmåga att förena en spännande intrig med ett djup och en livsvisdom som gör läsningen till något långt utöver det vanliga. År 2014 gav vi ut Elisabet Nemerts bok Ringens gåta, som är den sjätte delen i  Läs mer »

Ljusets dotter, pocket

Första recensionsdatum: 22 november 2016

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild