Kreml, e-bok

Symbolen för makt och rikedom

Catherine Merridale

»Enastående skildring … sätter in Putin och hans land i ett rikt och varierat sammanhang.« The Independent

»Merridale är historiker till yrket, men hon är skarpsynt som en kriminalare och sinnrik som en romanförfattare.« The Economist

»Kreml anknyter till viktiga händelser idag … 800 år av rysk historia på ett lättfattligt och bra sätt … vilket gör boken väldigt unik.« Magnus Utvik, Gomorron Sverige

Högaktuell skildring av Kremls fascinerande historia!

Det vilar ett skimmer av mystik och myt kring Kreml. Under 800 år har denna del av Moskva varit den främsta symbolen för makt och rikedom i Ryssland.

Genom utflykter i Rysslands dramatiska och blodiga historia beskriver Catherine Merridale hur Kreml har förändrats under århundradena för att bli den turistmagnet det är idag. Merridale ger en fascinerande resumé av alla viktiga händelser i den ryska historien: som exempelvis Ivan den förskräckliges härjningar, den falske Dimitrijs bondfångeri, den stora oredans tid, Peter den stores eskapader, Napoleons besök och tyskarnas belägring på 1940-talet.

Prisbelönta och kritikerrosade författaren Catherine Merridale är professor i historia vid Londons universitet. Hon har tidigare haft stora framgångar medIvans krig (2010) som beskrev livet som soldat i Röda armén.

Om författaren

Catherine Merridale

Catherine Merridale

Prisbelönt och hyllad författare med fokus på rysk historia Catherine Merridale är historiker, prisbelönt författare och medarbetare vid brittiska BBC. Hon talar och läser ryska och har idag ett stort kontaktnät i Ryssland, inte minst tack vare att hon redan under Sovjettiden gjorde ett flertal forskningsresor till landet. Svenska läsare har tidigare kunnat njuta av  Läs mer »

Kreml, e-bok
TitelKreml, e-bok: Symbolen för makt och rikedom
FörfattareCatherine Merridale
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN9789175450803
Sidantal528
Utgiven2014
ÖversättareClaes Göran Green