Konspirationsteorierna och verkligheten, e-bok

Sex historiska gåtor

Erik Åsard

Fängslande läsning om konspirationsteorier!

Vem angav Anne Frank? Vad orsakade Dag Hammarskjölds död? Och vilka låg egentligen bakom terrorist-attackerna den 11 september 2001? Det är historiska gåtor som fortfarande debatteras och omgärdas av en mängd konspirationsteorier.

Statsvetaren och författaren Erik Åsard skriver initierat och fängslande om bakgrunden till dessa fall, och dessutom om kidnappningen av Charles Lindberghs son, Rudolf Hess flygning till Skottland och mordet på John F Kennedy.

Med nutida forskning som utgångspunkt redogör Åsard för de ledande konspirationsteorierna om fallen och ställer dem i kontrast till de faktiska händelse­förloppen.

Om författaren

Erik Åsard

Erik Åsard

Erik Åsard är professor emeritus i nordamerikastudier med inriktning mot statskunskap. 2018 är han aktuell med boken Politik och retorik. Svenska partiledare i talarstolen. Åsard är en av landets främsta USA-kännare och var under 25 år föreståndare för Svenska Institutet för Nordamerikastudier (SINAS) vid engelska institutionen, Uppsala universitet. På Historiska Media har Erik Åsard tidigare utgivit böckerna  Läs mer »

Konspirationsteorierna och verkligheten, e-bok
TitelKonspirationsteorierna och verkligheten, e-bok: Sex historiska gåtor
FörfattareErik Åsard
Boktyp
Ämne, , , , , , , ,
ISBN9789175451626
Sidantal368
Utgiven2015