Pressinformation:
Kalmars historia

Den begravda staden – medeltid och renässans

Dick Harrison

Utkommer 2017-05-08

Dick Harrison skriver om Kalmars historia!

Nya arkeologiska utgrävningar i Kalmar har väckt sensation inom forskarvärlden. De visar att staden är mycket äldre än vad man tidigare trott, och bilden av den gamla nordiska metropolen har förändrats i grunden.

Dick Harrison, författare och professor i historia, skildrar nu stadens reviderade historia. I boken ger han oss en fascinerande tidsresa från medeltid till renässans, med plats för alla dåtidens mäktiga män och kvinnor Birger jarl, unionsdrottningen Margareta, Erik XIV med flera.

Boken är rikligt illustrerad med nytagna foton från stadsmiljö och utgrävningar samt föremålsbilder. Boken är ett samarbete med Kalmar kommun.

Dick Harrison har skrivit ett fyrtiotal böcker, både facklitteratur och skönlitteratur. Han är professor i historia vid Lunds universitet och flitigt verksam i press, radio och TV. Han har en daglig blogg hos Svenska Dagbladet. År 2000 erhöll han Augustpriset i fackboksklassen och han har vunnit SVT:s På Spåret två gånger.

TitelKalmars historia: Den begravda staden – medeltid och renässans
FörfattareDick Harrison
Ämne, , , , ,
ISBN9789175454061
Sidantal350
Utkommer 8 maj 2017
IllustreradRikt illustrerad med foton och kartor
OmslagLönegård & Co
Pris259 kr

Om författaren

Dick Harrison

Dick Harrison

Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet. Han har blivit känd för en större publik genom sin medverkan som sakkunnig i tv och radio och sin entusiasmerande berättarstil. Harrison fick Augustpriset för sin bok om pesten, Stora döden (2000). På Historiska Media tidigare har han tidigare gett ut bland annat I skuggan av  Läs mer »

Kalmars historia

Första recensionsdatum: 18 maj 2017

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild