Pressinformation:
Japans historia, e-bok

Thomas Ekholm, Ingemar Ottosson

Det hypermoderna Japan är fullt av historia. Bland skyskraporna döljer sig gamla tempel och anrika trädgårdar. Traditioner och ritualer är en viktig del av vardagen.

Japans historia ger en djupare förståelse för detta fascinerande land, dess kultur och samhällsliv. Skildringen börjar med det forntida stamförbundet. Vi följer sedan utvecklingen från krigarsamhälle till den nya tiden, då landet expanderade till en stormakt. Författarna beskriver även Japans ställning i andra världskriget och uppbyggnaden efter krigsslutet, som gjort att Japan idag näst efter USA är världens största ekonomi.

TitelJapans historia, e-bok
FörfattareThomas Ekholm, Ingemar Ottosson
Boktyp
Ämne,
ISBN978-91-87263-02-6
Sidantal352
Utgiven2012
IllustreradSvartvit

Om författarna

Thomas Ekholm

Thomas Ekholm

Thomas Ekholm är fil mag i japanska och doktorand vid Göteborgs universitet. Han forskar om teceremonin samt undervisar i äldre japansk historia vid Lunds universitet.

Ingemar Ottosson

Ingemar Ottosson

Ingemar Ottosson är fil dr i historia och universitetslektor vid Högskolan Kristianstad. Han forskar om Sveriges kontakter med Östasien genom tiderna och undervisar i modern japansk historia vid Lunds universitet. Han har tidigare varit bosatt i Japan. Foto: Anette Rasmusson

Japans historia, e-bok

Första recensionsdatum: 11 mars 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild