Pressinformation:
Jack Uppskäraren, e-bok

Kriminalfall och legend

Glenn Lauritz Andersson

Hösten 1888 härjade Jack Uppskäraren i det fattiga East End i London. Hans makabra metoder att mörda och stympa fattiga prostituerade lamslog både invånare och polis, medan dåden var sprängstoff för tidningarnas sensationshunger. Uppskäraren blev världens förste internationellt ryktbare seriemördare.

Hans brott och rykte omges av fantasifulla spekulationer. Underhållningsindustrin har skurit guld med Jack Uppskärarens namn och romantiserat bilden av Londons mörka slumkvarter med gaslyktor och regnvåta gränder.

Trots att det forskats kring Uppskärarens identitet under mer än ett sekel är den än idag ett mysterium. Glenn Lauritz Andersson presenterar här de faktiska förloppen vid de brutala morden och via originalkällor får vi följa Londonpolisens arbete, med dess sociala och politiska efterverkningar. Författaren krossar hänsynslöst några av de mest spridda myterna.

TitelJack Uppskäraren, e-bok: Kriminalfall och legend
FörfattareGlenn Lauritz Andersson
Boktyp
Ämne, ,
ISBN978-91-87031-83-0
Sidantal310
Utgiven2012

Om författaren

Glenn Lauritz Andersson

Glenn Lauritz Andersson

Glenn Lauritz Andersson är historiker och författare, och har länge forskat i kriminalhistoria, rättspsykologi och kriminologi. Foto: Anette Rasmusson Webbsida: http://web.comhem.se/glenn.lauritz.andersson

Jack Uppskäraren, e-bok

Första recensionsdatum: 11 mars 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild