Hundens paradis, pocket

Hundtrilogin del 3

Reidar Jönsson

»En modern version av Voltaires Candide« Helsingborgs Dagblad

»Reidar Jönsson fullbordar trilogin på ett sätt som har få motsvarigheter i svensk romankonst … verket lär bestå som något av det starkaste som Sverige åstadkommit i dessa genrer de senaste årtiondena.« Svenska Dagbladet

 »… den väldigt lyckade kombinationen av svärta, sublim och drastisk humor.« Blekinge Läns Tidning

I Hundens paradis möter vi Ingemar som en sörjande och desillusionerad änkling. Han är färdig att ta sitt liv men misslyckas – som vanligt. Istället för att lämna jordelivet faller han i djup sömn, och i drömmarnas irrfärder tvingas han som en modern Don Quijote försvara sina livsval mot efterlämnade fruar och barn ute i den vida världen.

Hundens paradis är en tragikomisk reseskildring som ger sig rakt ut i oändligheten via själens mest privata rum.

Reidar Jönssons hyllade romansvit Hundtrilogin består av Mitt liv som hund (1983), En hund begraven (1988) och Hundens paradis (2010). Den första romanen blev 1985 en internationell succé i Lasse Hallströms Oscarsnominerade filmatisering.

Om författaren

Reidar Jönsson

Reidar Jönsson

Författaren bakom Mitt liv som hund fortsätter att briljera Reidar Jönsson debuterade som författare 1969 med romanen Endast för vita. Några år senare etablerade han sig som författare och dramatiker i Sverige. Med boken och filmen Mitt liv som hund fick han sitt internationella genombrott. Filmen belönades med två Guldbaggar, en Golden Globe samt två  Läs mer »

Hundens paradis, pocket
TitelHundens paradis, pocket: Hundtrilogin del 3
FörfattareReidar Jönsson
Boktyp
Ämne, ,
ISBN9789175454139
Sidantal380
Utgiven2016
OmslagNils Olsson, OINK
Pris59 kr