Pressinformation:
Hitlers okända soldater, e-bok

Utländska förband på östfronten 1941-45

Rolf-Dieter Müller

Dramatisk skildring av östfrontens bortglömda soldater

En av tre som stred för Hitler på östfronten var inte från Tyskland. Många av dem hade anmält sig som frivilliga i kampen mot Stalin, andra tvångsrekryterades av den tyska ockupationsmakten. När Tyskland började lida nederlag i öst var det inte sällan dessa soldater som pekades ut som ansvariga av nazistregimen.

I sina hemländer blev de stämplade som förrädare för sin samverkan med nazisterna under kriget och sedan bortglömda. Deras roll under kriget har ofta ignorerats av historiker.

Hitlers okända soldater är Rolf-Dieter Müllers dramatiska och fascinerande skildring av ett tidigare bortglömt kapitel i historien om andra världskriget.

»Hitlers okända soldater behandlar utförligt, detaljrikt och faktaspäckat ett stycke tysk krigshistoria, som tidigare inte behandlats.« Bibliotekstjänst

TitelHitlers okända soldater, e-bok: Utländska förband på östfronten 1941-45
FörfattareRolf-Dieter Müller
Boktyp
Ämne, ,
ISBN9789175452449
Sidantal335
Utgiven2015
ÖversättarePer Lennart Månsson
OmslagPer Idborg

Om författaren

Rolf-Dieter Müller

Rolf-Dieter Müller

Rolf-Dieter Müller är professor i militärhistoria vid Humboldtuniversitetet i Berlin. Han har varit vetenskaplig chef vid Militärgeschichtliches Forschungsamt der Bundeswehr (MGFA) samt huvudredaktör för tidskriften Das Deutsche Reich und der Zweite Weltkrieg. Rolf-Dieter Müller har gett ut en rad böcker om andra världskriget, bland annat Die Wehrmacht. Mythos und Realität (1999), Hitlers Krieg im Osten 1941–1945 (red. 2000), Der Bombenkrieg 1939–1945 (2004) och Der  Läs mer »

Hitlers okända soldater, e-bok

Första recensionsdatum: 10 juni 2015

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild