Pressinformation:
Helgas dagbok, e-bok

Helga Weiss

»Helgas dagbok är en mycket viktig och omskakande bok. Betyget blir 10/10.« Dagensbok.com

»Denna gripande bok utgör en lika självklar läsning som Anne Franks dagbok!« Bibliotekstjänst

»En sådan här bok bör egentligen inte recenseras. Den ska bara läsas av alla.« Bloggen Holavedsbrudar

När Helga Weiss börjar skriva dagbok 1938 är hon nio år gammal och bor i Prag. Hennes familj drabbas hårt av nazisternas invasion, och det dagliga livet blir alltmer märkt av nya lagar, ofrihet och tvång. När dagboken avslutas är Helga femton år och har mirakulöst överlevt de fruktansvärda förhållandena i koncentrationslägren Theresienstadt och Auschwitz. Helgas dagbok är ett skrämmande och gripande dokument över Förintelsens fasor. Likt Anne Franks dagbok är den en unik och viktig ögonvittnesskildring, men med skillnaden att Helga överlevde – och lever än idag. Efter kriget blev hon en av Tjeckiens mest erkända konstnärer.

Helgas dagbok är illustrerad med Helgas egna teckningar som hon gjorde under sin tid i fångenskap. Rättigheterna till boken har sålts till sjutton länder hittills.

TitelHelgas dagbok, e-bok
FörfattareHelga Weiss
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN978-91-7545-057-5
Sidantal230
Utgiven2013
ÖversättareSophie Sköld

Om författaren

Helga Weiss

Helga Weiss

Helga Weiss (i dag: Weissova-Hoskova) föddes i Prag 1929. Hennes far Otto var anställd i en statlig bank i Prag och hennes mor Irena var sömmerska. Helga var en av de 100 överlevande av de totalt 15 000 barn som deporterades till Theresienstadt och till Auschwitz. Efter kriget studerade hon vid Academy of Fine Arts i  Läs mer »

Helgas dagbok, e-bok

Första recensionsdatum: 30 maj 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild