Pressinformation:
Fångad av hakkorset, e-bok

Bruno Manz

Fångad av hakkorset är en stark självbiografisk berättelse om en tysk pojkes uppväxt i Nazityskland. Uppriktigt och självutlämnande berättar författaren Bruno Manz hur han redan som barn blev övertygad nazist och hur han fortsatte att vara det under hela andra världskriget.

Redan som elvaåring gick Bruno Manz med i Hitlerjugend, där nazistisk propaganda effektivt fostrade barnen in i Hitlerdyrkan, antisemitism och tron på den ariska rasens överlägsenhet. Trots att han stötte på kritiska röster behöll Manz sin övertygelse under hela kriget och tjänstgjorde hängivet i tyska armén.

Fångad av hakkorset är en av de mest angelägna och välskrivna skildringarna om andra världskriget som någonsin skrivits av en tysk soldat.

”Ett avslöjande dokument, gripande, till stora delar otäckt, samtidigt dramatiskt. Boken är ett självutlämnande vittnesmål om ett fruktansvärt och omänskligt system.”
Jönköpings-Posten

TitelFångad av hakkorset, e-bok
FörfattareBruno Manz
Boktyp
Ämne, , , ,
ISBN978-91-87263-88-0
Sidantal300
Utgiven2013
ÖversättareUlf Gyllenhaak

Om författaren

Bruno Manz

Bruno Manz

Som elvaåring blir Manz medlem i Hitlerjugend. Först efter krigsslutet blir han medveten om nazismens fasansfulla brott mot mänskligheten – Förintelsen. Manz rannsakar sitt förflutna och finner inga försonande drag för sitt beteende. Vid fredsslutet 1945 hamnar han i brittisk fångenskap men släpps ganska omgående och kan under samma höst återförenas med sin familj. Manz  Läs mer »

Fångad av hakkorset, e-bok

Första recensionsdatum: 29 maj 2013

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild