Pressinformation:
Erdogan

En biografi

Cigdem Akyol

Utkommer 2017-08-28

Den första biografin på svenska om Turkiets president!

Recep Tayyip Erdogan är en av 2000-talets mest omtalade figurer på den internationella politiska scenen. Han har lett Turkiet in i en period av aldrig tidigare skådad stabilitet och ekonomisk framgång. Samtidigt leder han en skoningslös kamp mot politiska motståndare och kritiska medier, och har åter initierat islamiseringen av Turkiet.

Nu kommer den första biografin på svenska om den turkiske presidentens liv. I Cigdem Akyols omfattande porträtt skildras Erdogans väg från en fattig barndom till den högsta politiska tjänsten i Turkiet.

Cigdem Akyol är en tysk journalist som specialiserat sig på turkisk-kurdisk historia. I arbetet med biografin om Erdogan har hon följt i hans fotspår, intervjuat både anhängare och motståndare samt tagit del av viktiga arkiv och dokument. Hennes bok om Erdogan utkom på tyska 2016 och fick ett mycket gott mottagande. Den svenska utgåvan får ett nyskrivet kapitel utifrån den senaste händelseutvecklingen.

TitelErdogan: En biografi
FörfattareCigdem Akyol
Ämne, , ,
ISBN9789175455273
Sidantal400
Utkommer28 augusti 2017
ÖversättareAnnika Sundberg
OmslagIngrediensen AB
Pris229 kr

Om författaren

Cigdem Akyol

Cigdem Akyol

Cigdem Akyol är en tysk journalist som skriver om turkisk-kurdisk historia. 2017 är hon aktuell med en kritikerrosad biografi över Turkiets president Erdogan.  Cigdem Akyols föräldrar lämnade Turkiet 1973 för att flytta till Herne i Tyskland, där Akyol sedan föddes år 1978. Akyol studerade internationell lag och öst-europeisk historia på Kölns Universitet för att sedan  Läs mer »

Erdogan

Första recensionsdatum: 8 september 2017

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild