Erdogan

En biografi

Cigdem Akyol

Utkommer 2017-08-28

Den första biografin på svenska om Turkiets president!

Recep Tayyip Erdogan är en av 2000-talets mest omtalade figurer på den internationella politiska scenen. Han har lett Turkiet in i en period av aldrig tidigare skådad stabilitet och ekonomisk framgång. Samtidigt leder han en skoningslös kamp mot politiska motståndare och kritiska medier, och har åter initierat islamiseringen av Turkiet.

Nu kommer den första biografin på svenska om den turkiske presidentens liv. I Cigdem Akyols omfattande porträtt skildras Erdogans väg från en fattig barndom till den högsta politiska tjänsten i Turkiet.

Cigdem Akyol är en tysk journalist som specialiserat sig på turkisk-kurdisk historia. I arbetet med biografin om Erdogan har hon följt i hans fotspår, intervjuat både anhängare och motståndare samt tagit del av viktiga arkiv och dokument. Hennes bok om Erdogan utkom på tyska 2016 och fick ett mycket gott mottagande. Den svenska utgåvan får ett nyskrivet kapitel utifrån den senaste händelseutvecklingen.

Om författaren

Cigdem Akyol

Cigdem Akyol

Cigdem Akyol är en tysk journalist som skriver om turkisk-kurdisk historia. 2017 är hon aktuell med en kritikerrosad biografi över Turkiets president Erdogan.  Cigdem Akyol är en tysk journalist som skriver om turkisk-kurdisk historia. Hennes biografi över Erdogan har kritikerrosats och översatts till flera språk. Akyol föddes 1978 i Tyskland, dit hennes turkiska föräldrar utvandrat.  Läs mer »

Erdogan
TitelErdogan: En biografi
FörfattareCigdem Akyol
Ämne, , ,
ISBN9789175455273
Sidantal400
Utkommer28 augusti 2017
ÖversättareAnnika Sundberg
OmslagIngrediensen AB
Pris229 kr