Drottning Elizabeth

En biografi

Sarah Bradford

Utkommer 2018-03-19

Första biografin om Elizabeth II på svenska!

Elizabeth II var endast 27 år gammal när hon kröntes till drottning av Storbritannien och Nordirland. Under sin tid på tronen har hon upplevt allt från blitzen och andra världskriget till kalla kriget och murens fall. Hon har träffat elva amerikanska presidenter och sett premärministrar som Churchill och Thatcher komma och gå. Få regenter har upplevt så stora omvälvningar som drottning Elizabeth.

Nu ger Historiska Media ut den första biografin om Elizabeth II på svenska. Det är ett fängslande porträtt skrivet av den internationellt erkända historikern Sarah Bradford. Hon har tidigare bland annat skrivit en rosad biografi om Georg VI en bok som låg till grund för den Oscarsvinnande filmen The Kings Speech.

Elizabeth II:s liv är även aktuellt i den hyllade tv-serien The Crown. I Bradfords helt uppdaterade biografi får vi ta del av drottningens spännande och innehållsrika livsöde, som samtidigt speglar Storbritanniens samhälleliga utveckling under 1900-talet.

Om författaren

Sarah Bradford

Sarah Bradford

Sarah Bradford är en internationellt erkänd historiker och författare och en ofta anlitad expert på brittiska kungahuset. Hon har tidigare skrivit de bästsäljande biografierna över Jacqueline Onassis och Diana. Hon har även skrivit en rosad biografi om drottning Elizabeths far, Georg VI – en bok som låg till grund för den Oscarsvinnande filmen The King’s  Läs mer »

Drottning Elizabeth
TitelDrottning Elizabeth: En biografi
FörfattareSarah Bradford
Ämne, , , , ,
ISBN9789175456317
Sidantal340
Utkommer19 mars 2018
ÖversättareClaes Göran Green
Pris259 kr