Döden i Rom, e-bok

En annorlunda historisk guide till den eviga staden

Maud Webster

I Sverige har döden kallats vårt sista tabu och är något sällan talar om. När vi däremot reser till södra Europa fascineras vi av hur synlig döden är: på kyrkogårdar, i dödsannonser och i otaliga monument.

Döden i Rom är dels en guidebok till Roms dödsmonument, dels en historiebok i det annorlunda ämnet döden. Boken går från antiken via medeltiden, barocken och romantiken fram till modern tid. Den röda tråden är självklart döden i genomgående teman som avrättningar, begravningsritualer och likhantering.

Maud Webster gör nedslag i varje epok och berättar om särskilda monument, martyrer, konstnärer och platser. Boken tar sin börjar i antikens gladiatorspel där döden i allra högsta grad var offentlig och går fram till dagens katolska begravningsceremonier.

Boken avslutas med en lista på kyrkor, katakomber och museer med tillhörande karta. Allt är rikligt illustrerat.

Om författaren

Maud Webster

Maud Webster

Maud Webster är historiker och författare. I dag är hon bosatt i Skellefteå men har tidigare bott i Italien där hon bland annat har arbetat som arkeolog. På Historiska Media har hon gett ut Maffians värld. Historien om Cosa Nostra (2003), Roms vatten. Från antiken till idag (2005), Döden i Rom (2006) och Banditer (2008).  Läs mer »

Döden i Rom, e-bok
TitelDöden i Rom, e-bok: En annorlunda historisk guide till den eviga staden
FörfattareMaud Webster
Boktyp
Ämne, ,
ISBN978-91-87263-78-1
Sidantal269
Utgiven2012
IllustreradSvartvit