Pressinformation:
Djävulens allians, e-bok

Roger Moorhouse

Pakten som slog världen med häpnad.

Moskva, augusti 1939. Ett avtal tillkännages som slår världen med häpnad. Under stort hemlighetsmakeri har MolotovRibbentrop-pakten förhandlats fram. De ideologiskt bittra fienderna Sovjetunionen och Nazityskland inleder ett oväntat samarbete.

Hur var detta vänskapsavtal möjligt? Och vad var syftet? Historikern Roger Moorhouse fångar i Djävulens allians det rävspel som kännetecknade umgänget mellan Nazityskland och Sovjetunionen. Båda parter höll god min i elakt spel, hela tiden beredda att sticka kniven i varandras ryggar om garden sänktes.

En knapp månad efter att avtalet beseglats anföll Nazityskland och Sovjetunionen Polen och delade landet mellan sig – andra världskriget var ett faktum. Moorhouse skildrar i detalj hur Hitler och Stalin tillsammans startade ett världskrig som skulle kräva miljontals människoliv.

»Påfallande välskriven och engagerande, rent av spännande … En behållning av läsningen är en djupare förståelse för de växlande motiv, missförstånd och rena felslut som inte sällan präglar internationell toppolitik.« Östra Småland

TitelDjävulens allians, e-bok
FörfattareRoger Moorhouse
Boktyp
ISBN9789175452944
Sidantal450
Utgiven2015

Om författaren

Roger Moorhouse

Roger Moorhouse

Roger Moorhouse är författare och historiker. Tre av hans böcker har hittills översatts till svenska: Uppdrag: Döda Hitler (2009),  Berlin i krig (2011) och Djävulens allians (2014). Foto: Hyatt Studios

Djävulens allians, e-bok

Första recensionsdatum: 24 november 2015

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild