Det nya Sydafrika, mjukband

En framtid i skuggan av apartheid

Andreas Karlsson

Utkommer 2018-09-17

En framtid i skuggan av apartheid. Högaktuell skildring om Sydafrika!

Det nya Sydafrika är en rykande aktuell skildring av ett land som står inför ett avgörande vägval.

Regnbågsnationen har på drygt två decennier gått från att vara Nelson Mandelas hyllade demokratibygge och försoningsprojekt till att bli en nation i kris. Det är en utveckling som få kunde förutse.

Såren från apartheidtiden har fått sällskap av korruption och politisk vanskötsel. Med ett år kvar till parlamentsvalet 2019 måste sydafrikanerna bestämma sig för hur de vill att deras framtid ska se ut. Vilka är Sydafrikas utmaningar och vad beror de på? Och hur ska de övervinnas?

Det nya Sydafrika kartlägger journalisten Andreas Karlsson landets förutsättningar. Boken ingår i Historiska Medias bokserie Brännpunkt, som behandlar högaktuella och angelägna frågor på djupet.

Om författaren

Andreas Karlsson

Andreas Karlsson

Andreas Karlsson är frilansjournalist och fotograf, i första hand för skandinavisk press. Han arbetar även som guide i Sydafrika och är specialutbildad som safariguide för södra Afrika. Under delar av året bor han i Kapstaden och har det som utgångspunkt för resor runtom på den afrikanska kontinenten. Andreas har skrivit följande böcker: Det nya Sydafrika  Läs mer »

Det nya Sydafrika, mjukband
TitelDet nya Sydafrika, mjukband: En framtid i skuggan av apartheid
FörfattareAndreas Karlsson
Ämne, , , , , ,
ISBN9789175456645
Sidantal225
Utkommer17 september 2018
Pris209 kr