Det nya Kina, e-bok

Jojje Olsson

Högaktuell bild av världens nya supermakt

Kina förändras i ett rasande tempo men supermaktens utveckling har nått ett kritiskt skede. Hur ser det nya Kina ut? Hur hanteras utmaningar som korruption, miljöproblem, stagnerande ekonomi och krav på mänskliga rättigheter?  Och vad händer när Kina kraftigt ökar sin militära förmåga och driver en aktiv utrikespolitik, många gånger i konflikt med sina närmaste grannar.

Trots att Kina är ett av världens mäktigaste länder så brister rapporteringen och kunskaperna är ofta dåliga. I Det nya Kina ger journalisten och författaren Jojje Olsson en unik och heltäckande bild av vad som pågår bakom kulisserna. Han skildrar dagsaktuella händelser, övergripande förändringar i samhället och ger samtidigt en historisk bakgrund till dagens utveckling.

Jojje Olsson har arbetat som journalist på plats i Kina i snart tio år, och detta är hans tredje bok om landet. Han rapporterar även för en stor mängd svenska tidningar och magasin.

»Bra bok om problemen i Kina … Landet genomgår stora förändringar men står inför betydande utmaningar. Det är dem som journalisten Jojje Olsson fokuserar i sin bok där han på ett tydligt sätt åskådliggör problemen.« Skaraborgs Allehanda

Om författaren

Jojje Olsson

Jojje Olsson

Journalisten Jojje Olsson är en av våra främsta experter på Kina. Våren 2018 är han aktuell med den hyllade reportageboken De kidnappade Kinasvenskarna, som initierat och drabbande skildrar fallen Gui Minhai och Peter Dahlin. Boken visar också hur den kinesiska regimen genom ökat ekonomiskt inflytande har börjat sprida sin politiska modell utomlands, även till Sverige. Olsson flyttade  Läs mer »

Det nya Kina, e-bok
TitelDet nya Kina, e-bok
FörfattareJojje Olsson
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN9789175453613
Sidantal304
Utgiven2016