Det nya Kina, e-bok

Jojje Olsson

Högaktuell bild av världens nya supermakt

Kina förändras i ett rasande tempo men supermaktens utveckling har nått ett kritiskt skede. Hur ser det nya Kina ut? Hur hanteras utmaningar som korruption, miljöproblem, stagnerande ekonomi och krav på mänskliga rättigheter?  Och vad händer när Kina kraftigt ökar sin militära förmåga och driver en aktiv utrikespolitik, många gånger i konflikt med sina närmaste grannar.

Trots att Kina är ett av världens mäktigaste länder så brister rapporteringen och kunskaperna är ofta dåliga. I Det nya Kina ger journalisten och författaren Jojje Olsson en unik och heltäckande bild av vad som pågår bakom kulisserna. Han skildrar dagsaktuella händelser, övergripande förändringar i samhället och ger samtidigt en historisk bakgrund till dagens utveckling.

Jojje Olsson har arbetat som journalist på plats i Kina i snart tio år, och detta är hans tredje bok om landet. Han rapporterar även för en stor mängd svenska tidningar och magasin.

»Bra bok om problemen i Kina … Landet genomgår stora förändringar men står inför betydande utmaningar. Det är dem som journalisten Jojje Olsson fokuserar i sin bok där han på ett tydligt sätt åskådliggör problemen.« Skaraborgs Allehanda

Om författaren

Jojje Olsson

Jojje Olsson

Jojje Olsson har bott i Peking sedan 2007 och hösten 2016 är han aktuell med boken Det nya Kina. Den repressiva stormakten. Tidigare har han bland annat skrivit reseguiden Mitt Peking för vårt systerförlag Karavan. Han har också skrivit om Kina med omnejd för över 100 svenska tidningar och magasin. Efter sin journalistexamen vid University  Läs mer »

Det nya Kina, e-bok
TitelDet nya Kina, e-bok
FörfattareJojje Olsson
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN9789175453613
Sidantal304
Utgiven2016