Den döende kommunismen, e-bok

från Berlinmurens fall till Kalla krigets återkomst

Wolfgang Hansson

25 år sedan murens fall: Nu kommer ett närgånget reportage om händelsen som förändrade världen.

Berlinmurens fall för 25 år sedan var en av 1900-talets mest dramatiska och omstörtande händelser. Inom loppet av några månader kollapsade Östeuropas kommunistiska system som ett korthus. Kalla kriget upphörde nästan över en natt.

Hur kunde det gå så snabbt? Journalisten Wolfgang Hansson bevakade händelseutvecklingen på plats som Aftonbladets utsände reporter.

Den döende kommunismen är hans personliga berättelse om de avgörande ögonblicken som ledde fram till Berlinmurens fall. Men också om vad som hände sedan och hur följdverkningrna fortsätter än i dag med ett nytt kallt krig för dörren.

»Wolfgang Hansson, efterhand en av Sveriges mest erfarna utrikeskorrespondenter … Skildringarna har en dramatisk nerv.« Östra Småland

Om författaren

Wolfgang Hansson

Wolfgang Hansson

En av Sveriges mest erfarne experter på området terrorism Wolfgang Hansson är en flerfaldigt prisbelönt journalist och en av Sveriges mest erfarna och kunniga utrikesreportrar. Han har arbetat som utrikeskorrespondent i Bangkok, London och New York. Under de senaste trettio åren har han bevakat många av de stora världshändelserna. I dag är Wolfgang verksam som reporter och  Läs mer »

Den döende kommunismen, e-bok
TitelDen döende kommunismen, e-bok: från Berlinmurens fall till Kalla krigets återkomst
FörfattareWolfgang Hansson
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN9789175451442
Sidantal320
Utgiven2014