Pressinformation:
De otrogna, pocket

Konflikten mellan kristendom och islam

Andrew Wheatcroft

År 638 erövrades Jerusalem av araberna. Från den dagen har kristna och muslimer betraktat varandra med djup misstro. I Andrew Wheatcrofts De otrogna får vi ta del av en av historiens äldsta och djupaste konflikter. Författaren ger oss en fängslande skildring av hur motsättningarna mellan muslimer och kristna genom tiderna har tagit sig uttryck i kampskrifter och dogmatiska tal.

En kamp som är minst lika levande idag i dagstidningar och böcker, teve, radio och, inte minst, på internet. Gamla sägner och berättelser dammas av och sprids till nya anhängare. Wheatcrofts skildring sträcker sig från slaget vid Lepanto 1571, då Osmanska riket förlorade sin maktposition över Medelhavet, fram till George W Bushs tal efter 11 september 2001.

Andrew Wheatcroft bor i Skottland och arbetar i Dumfriesshire som chef för Centret för medievetenskap. Arbetet med De otrogna tog mer än tio år i anspråk och förde Wheatcroft ut på omfattande resor världen över.

TitelDe otrogna, pocket: Konflikten mellan kristendom och islam
FörfattareAndrew Wheatcroft
Ämne
ISBN978-91-7545-182-4
Sidantal528
Utgiven2014
ÖversättareHans Magnusson
Pris59 kr

Om författaren

Andrew Wheatcroft

Andrew Wheatcroft

Wheatcroft har studerat vid Cambridge och Madrids universitet. Han har skrivit många böcker om den tidigmoderna och moderna historien, däribland The Ottomans (1995) och The Habsburgs (1996). Under arbetet med boken De otrogna. Konflikten mellan kristendomen och islam reste han mer än tio år genom hela Europa till Nordafriika, Mellanöstern och USA.

De otrogna, pocket

Första recensionsdatum: 13 oktober 2014

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild