Pressinformation:
Darktown

Thomas Mullen

Utkommer 2018-08-27

Hyllad kriminalroman som skildrar det rasistiska Södern.

Atlanta 1948. På ena sidan tågrälsen ligger det rika, vita grannskapet och på andra sidan ligger Darktown. Här bor nästan bara afroamerikaner och det är detta område som stadens första svarta polisstyrka får i uppdrag att bevaka.

När en fattig svart kvinna mördas i Darktown efter att ha setts tillsammans med en vit man är det ingen som bemödar sig om att hitta den skyldige. Förutom Boggs och Smith, två svarta poliser med skilda bakgrunder. De kommer att riskera både sina jobb och sina liv i jakten på mördaren.

Thomas Mullens kritikerrosade kriminalroman Darktown är en suggestiv, smart och komplex historia som blottlägger det rasistiska Södern. Boken har samma sociala och moraliska patos som svenska läsare kan möta i Dennis Lehanes och James Ellroys böcker.

Pressröster om boken:

»Skriven med en rasande passion som kommer att överväldiga dig.« The New York Times Book Review

»En bladvändare som påminner om James Ellroy i sina bästa stunder.« Publishers Weekly

»Vissa böcker undervisar, andra underhåller. Thomas Mullens Darktown är en sällsynt bok som lyckas med bådadera.« Huffington post

TitelDarktown
FörfattareThomas Mullen
Ämne,
ISBN9789175457062
Sidantal400
Utkommer27 augusti 2018

Om författaren

Thomas Mullen

Författaren Thomas Mullen har gett ut ett flertal skönlitterära böcker. Kriminalromanen Darktown är den första som har översatts till svenska. Den har nominerats till era priser och har hyllats av läsare i såväl England som USA. Thomas Mullen lever ett lugnt liv med fru och söner, inte långt från Atlantas centrum. Medan bilarna passerar utanför hans dörr,  Läs mer »

Darktown

Första recensionsdatum: 7 september 2018

Pressbilder

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild