Burmas historia, e-bok

Bertil Lintner

»Lysande om landet som inte fanns … Lintner lyckas på en rak och journalistisk prosa få med alla avgörande händelser.« Svenska Dagbladet

Ett okänt land med en fascinerande historia!

Vad känner du till om landet Burma, eller Myanmar som det numera officiellt heter? Det största landet på Sydostasiatiska fastlandet har länge också varit det minst kända. När militären tog över makten 1962 isolerades landet från omvärlden. Men efter att en halvcivil regering tog över 2011 är landet öppet igen. Det har lockat till sig mängder av utländska turister, affärsmän och andra intresserade.

Hur var denna omställning möjlig? Och har Burma egentligen förändrats i grunden, eller har militärstyret bara antagit en ny, mer acceptabel skepnad?

Journalisten och Asienkorrespondenten Bertil Lintner är en av världens främsta Burmaexperter. Hans nya bok Burmas historia är en levande och initierad skildring, och dessutom den första heltäckande boken på svenska om detta fascinerande land.

Om författaren

Bertil Lintner

Bertil Lintner

Bertil Lintner är journalist och författare, ursprungligen från Dalarna, men permanent bosatt i Thailand sedan 1979. Han har skrivit 20 böcker om asiatisk historia och politik, sju på svenska och tretton på engelska. Sju av hans böcker har översatts till burmesiska, två till koreanska, en till danska och en till manipuri (ett språk i nordöstra Indien).  Läs mer »