Pressinformation:
Breven från Gulag, pocket

Kärlek och överlevnad i Stalins läger

Orlando Figes

»Orlando Figes (har) skrivit en dokumentärroman som är både en handfast lektion i sovjetisk historia, och en svindlande kärlekshistoria … Medan jag läser, kommer Lev och Svetlana mig allt närmare. Jag känner dem. Brev har den unika förmågan att de tar en rakt in i en annan människas hjärta och hjärna.« Östgöta Correspondenten

»En bok som berör och skakar om.« Dagbladet Sundsvall

Hyllade historikern Orlando Figes har skrivit en oförglömlig bok om gränslös kärlek.

Efter fem år som fånge, först i tyska koncentrationsläger och senare i Gulag, får Lev Mistjenko år 1946 ett oväntat brev från sin älskade Sveta. Under de följande åtta åren lyckas de på ett mirakulöst sätt skriva över 1 500 känsloladdade brev till varandra, smuggla ut dem och undgå den hårda censuren. Breven från Gulag är en sann och gripande historia som bygger på de enda kända dokumenten som skrivits i Stalins Gulagläger.

Historikern Orlando Figes har utifrån detta unika tidsdokument skrivit en oförglömlig bok om gränslös kärlek och överlevnad under vedervärdiga förhållanden. Figes har tidigare skrivit ett flertal böcker, däribland den kritikerrosade De som viskade (2009). Breven från Gulag hade titeln Lova att du kommer tillbaka i en tidigare utgivning i inbundet format.

»Boken är ett gripande dokument över livet i Sovjet under 1940- och 50-talet och den överträffar allt jag hittills läst om den här tiden.« Bloggen Bokparet

»Såväl historiskt som mänskligt utgör Levs och Svetlanas brev en dokumentsamling av rang.« Norrköpings Tidningar

»As fascinating and inspiring as it is heartbreaking.« Simon Sebag Montefiore,Financial Times

»A remarkable tale of love and devotion during the worst years of the USSR.«Publishers Weekly

TitelBreven från Gulag, pocket: Kärlek och överlevnad i Stalins läger
FörfattareOrlando Figes
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN978-91-7545-189-3
Sidantal375
Utgiven2014
ÖversättareClaes Göran Green
Pris59 kr

Om författaren

Orlando Figes

Orlando Figes

Orlando Figes är professor i historia och slog igenom som författare med det monumentala och prisbelönta verket A People’s Tragedy: The Russian Revolution 1891-1924 (1997). Boken fick beröm för såväl akademiska som litterära kvalitéer och spreds i stor upplaga. Den följdes 2002 upp av den lika kritikerrosade Natasha’s Dance: A Cultural History of Russia. Orlando  Läs mer »

Breven från Gulag, pocket

Första recensionsdatum: 15 september 2014

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild