Brasiliens historia, e-bok

Dag Retsö

»En utmärkt exposé över Brasiliens historia« Bibliotekstjänst

Brasilien är ett kontrasternas land där skyskrapor och träskjul, uteliggare och miljonärer, orörda djungler och pulserande storstäder existerar sida vid sida. Det är världens åttonde största ekonomi och räknas tillsammans med Ryssland, Indien och Kina till de kommande giganterna på ett globalt plan. Samtidigt har landet kolossala inkomstskillnader och många områden med en förfärlig fattigdom. Med Brasiliens historia ger Dag Retsö den första och heltäckande historien på svenska om Sydamerikas mest tongivande land.

Dag Retsö belyser i den första boken på svenska Brasiliens historiska och ekonomiska betydelse. Hans bok kommer att för lång tid framöver råda bot på den påtagliga bristen på böcker om ett betydelsefullt land i 2000-talets världsbild och ekonomi.

Om författaren

Dag Retsö

Fil dr Dag Retsö är lektor i latinamerikastudier och ekonomisk historia vid Stockholms universitet. Han har bott flera år i Brasilien och har tidigare publicerat bl a boken Femhundra år av latinamerikansk historia: Inget sammanbrott, inget genombrott.

Brasiliens historia, e-bok
TitelBrasiliens historia, e-bok
FörfattareDag Retsö
Boktyp
Ämne, ,
ISBN978-91-87263-51-4
Sidantal450
Utgiven2012
Illustreradbildark i färg
OmslagLönegård & co