Berlin: En stads historia, pocket

En stads historia

Folke Schimanski

Den första moderna heltäckande boken om Berlins historia från medeltiden till i dag!

Det återförenade Berlin, i dag en av Europas mest intressanta storstäder, har ett minst lika spännande förflutet som rymmer mer än bara historien om Berlinmuren och stadens delning efter andra världskriget. I Berlin: En stads historia tar Folke Schimanski läsaren med till gångna sekler och de många dramatiska händelserna som gjort Berlin till en av Europas mest fascinerande metropoler. Med stor inlevelse berättar Folke Schimanski även om ockupationen av Napoleons trupper och de revolutionära händelserna efter första världskriget samt om det gyllene tjugotalets rika kabaré- och kulturliv.

Pressröster om boken:

»En faktatät och vederhäftig grundbok av det här slaget har alla utsikter att stå sig ett bra tag.» Upsala Nya Tidning

»Schimanski skriver med schvung och både värme och humor – det här är en mycket läsvärd bok.» Arvika Nyheter

»Schimanski lyckas att i kåserande stil gör boken både intressant och informativ.» Gotlands Allehanda 

»Berlin: en stads historia är en ”annorlunda” guide till Berlin med sitt rika, lärda, omfattande material om stadens historia från 1100-talet fram till idag. Schimanski känner verkligen sin stad och redogör personligt, med drastisk humor och distans för stadens skiftande öden. Personregister, litteraturlista, årtalsöversikt 1237-2010 avslutar denna verkligen gedigna, välskrivna Berlinbok.» BTJ

»Allt detta och mycket mer skildras på ett föredömligt sätt i boken. Men så är Schimanski också rätt person att skriva om stadens historia för svenska läsare… Han är en flyhänt skribent som dessutom behärskar Berlins lokala slanguttryck, och han ger många exempel på den spydiga och cyniska humor som är så karaktäristisk för staden.» Tidskriften Populär Historia

Författaren Folke Schimanski, född i Berlin, är mångårig medarbetare i tidskriften Populär Historia. Han har skrivit boken Historien om Weimar, Dröm och verklighet i DDR och han har redigerat antologin Kvinnan och revolutionen. Dessutom har han skrivit handboken Media för alla. Han har varit historisk redaktör i Sveriges Radio, medarbetare i tidskriften New Scientist och kulturredaktör för Computer Sweden.

Om författaren

Folke Schimanski

Folke Schimanski, född i Berlin, är mångårig medarbetare i tidskriften Populär Historia. Han har skrivit boken Historien om Weimar, Dröm och verklighet i DDR och han har redigerat antologin Kvinnan och revolutionen. Dessutom har han skrivit handboken Media för alla. Han har varit historisk redaktör i Sveriges Radio, medarbetare i tidskriften New Scientist och kulturredaktör  Läs mer »

Berlin: En stads historia, pocket
TitelBerlin: En stads historia, pocket: En stads historia
FörfattareFolke Schimanski
Boktyp
Ämne, ,
ISBN9789187031045
Sidantal384
Utgiven2012
Pris59 kr