Pressinformation:
Augustus, häftad

Adrian Goldsworthy

Den storslagna historien om Roms förste kejsare!

”Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas.” Den kända inledningen till julevangeliet säger tyvärr inte mycket om Roms förste kejsare. Vem var han, denna betydande person?

Augustus föddes in i Roms aristokrati och som mycket ung adopterades han av sin släkting Julius Caesar. När Julius Caesar höggs ihjäl i senaten, år 44 f Kr, var den romerska republikens sista dagar räknade. Den övermodige tonåringen Augustus svor att han skulle hämnas sin fars mördare, den tidens mäktigaste män. Han kastade sig in i Roms extremt våldsamma politiska liv, och inbördeskriget var ett faktum.

När Augustus dog 14 e Kr var det romerska riket större och mäktigare än någonsin.

Den bästsäljande historikern och författaren Adrian Goldsworthy skildrar med stor kunskap Augustus dramatiska liv. Tidigare böcker av Adrian Goldsworthy som finns utgivna på svenska: Puniska krigen (2003), Kejsare och generaler (2006) och Caesar (2007).

»När Goldsworthy tar sig an Augustus blir det allt annat än tråkigt … mycket läsvärd.« Tidskriften Respons

»Det är en spännande historia … Goldsworthys omfattande biografi är verkligen läsvärd.« Hemmets vän

TitelAugustus, häftad
FörfattareAdrian Goldsworthy
Boktyp
Ämne, , , , ,
ISBN9789175454733
Sidantal576
Utgiven2017
ÖversättareCharlotte Hjukström
Pris149 kr

Om författaren

Adrian Goldsworthy

Adrian Goldsworthy

Adrian Goldsworthy, född 1969, är en välkänd brittisk militärhistoriker. År 1994 disputerade han i antik militärhistoria och sedan dess har han utkommit med en mängd böcker. Historiska Media har gett ut följande av hans böcker på svenska: Puniska krigen (2003), Kejsare och generaler (2006), Caesar (2007) och Augustus (2014).

Augustus, häftad

Första recensionsdatum: 6 mars 2017

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild