Pressinformation:
Amerikanska inbördeskriget, e-bok

Thomas Sörensen

En fängslande skildring av kriget som splittrade Amerika!

»En lysande bok.« Skaraborgs Allehanda

»Boken bjuder på god populärhistoria och är full av berättarglädje.« Östra Småland

1861 splittrades Amerika. Sydstaterna bröt sig ur unionen och inbördeskriget var ett faktum. Medan man i norr satsat på industrialism med växande städer, fabriker och järnvägar så drömde plantageägarna i söder om ett stort imperium baserat på slaveri.

600 000 amerikaner miste livet under en konflikt som såg det moderna kriget födas. Vapenindustrin utvecklade gevär, kulsprutor, pansarfartyg, flygspaning och minor. Hundratusentals soldater försörjdes med förnödenheter och krigsmateriel över stora områden av vildmark. Och krigsreportaget föddes med fotografer som följde soldaterna i fält.

Historikern Thomas Sörensen beskriver inbördeskrigets uppkomst, förlopp och hur det påverkat utvecklingen av det amerikanska samhället. Det är en initierad och fängslande skildring som även låter oss komma en mängd människoöden nära. Vi möter ledande generaler och politiker men också vanliga soldater, slavar och civila som drogs med i krigets malström.

Fler pressröster om boken:

»Vill du bättra på dina kunskaper om det amerikanska inbördeskriget? Då skall du läsa Thomas Sörensens utmärkta, faktaspäckade och lättlästa bok.« Dala-demokraten

»En välskriven skildring.« Dast Magazine

»Mycket välskriven och engagerande.« Bibliotekstjänst

»Jag sträckläste den … Thomas Sörensen har lyckats med att beskriva ett krig, som ju alltid har många dimensioner och oändligt många detaljer, på ett överskådligt sätt så man som läsare förstår helheten … Han gör det dessutom på bra, flödande prosa.« Bloggen Bibliophilia

Sagt om Thomas Sörensens tidigare böcker:

»Stark läsning.« Peter Englund, Expressen

»Landets mest läsvärda krigshistoriker.« Mats Sporrong, tidskriften Rig

TitelAmerikanska inbördeskriget, e-bok
FörfattareThomas Sörensen
Boktyp
Ämne, , ,
ISBN9789175453811
Sidantal350
Utgiven2016

Om författaren

Thomas Sörensen

Thomas Sörensen

Thomas Sörensen disputerade 1998 i historia vid Lunds universitet med en prisbelönt avhandling om Kronprinsens husarregemente. 2005 gav han ut Sista striden, en kombinerad militärhistorisk och etnologisk beskrivning om slaget vid Bornhöft 1813. Thomas är i dag verksam som lektor vid Högskolan Kristianstad och har i femton års tid studerat det amerikanska inbördeskriget. Hösten 2016  Läs mer »

Amerikanska inbördeskriget, e-bok

Första recensionsdatum: 13 november 2016

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild