365 dagar, pocket

Utdrag ur kända och okända dagböcker

Anders Bergman, Emelie Perland

Fantasieggande och tänkvärda dagboksanteckningar genom historien.

Läs ett smakprov ur boken här!

Kvällen den 14 juli 1789 sätter sig Frankrikes kung vid sitt skrivbord i Versailles för att sammanfatta dagens händelser i sin dagbok. Det går både snabbt och lätt. Ett ord räcker: Rien. Ingenting. Finns det något enskilt ord i historien som är lika ödesmättat, lika avslöjande? Inte långt därifrån, i rikets huvudstad, har den franska revolutionen brutit ut. Om detta vet Ludvig XVI ännu ingenting. Magin med en dagbok ligger just här. Sällan kommer vi så nära historien som genom dagböckerna!

365 dagar är en fantasieggande och tänkvärd samling utdrag ur kända och okända dagböcker. Boken är den första i sitt slag i Sverige, och den spänner från antiken till vår egen tid. Anteckningarna i boken ger läsaren en härlig blandning av högt och lågt, stora och små händelser. Vi får ta del av allt från konstnären Dalis toalettvanor till regissören Lars Noréns känslor efter terrordåden i New York 2001. 365 dagar låter oss komma nära de historiska personerna och ta del av deras innersta och hemligaste tankar och funderingar. Vi får möta födelse och död, glädje och sorg, krig och fred.

Dagboksanteckningarna är skrivna av både historisk kända personligheter och okända människor med fascinerande livsöden. Bokens författare Anders Bergman och Emelie Perland för intressanta resonemang kring varje anteckning, och sätter in raderna i ett historiskt sammanhang.

»Det är en fascinerande värld man träder in i genom att läsa de olika dagboksanteckningarna.« Dagbladet Sundsvall

Om författarna

Anders Bergman

Anders Bergman

Anders Bergman är fil.mag i litteraturvetenskap, Uppsala universitet, och idag verksam i förlagsbranschen. Bland hans tidigare böcker märks Petrarca och litteraturen och Comic in Kafka. Han är medförfattare till 365 dagar. Utdrag ur kända och okända dagböcker (2015). Läs en intervju med Anders Bergman om boken 365 dagar här!

Emelie Perland

Emelie Perland

Emelie Perland är med.lic och doktorerar i neurovetenskap, Uppsala universitet. Hon är medförfattare till boken 365 dagar. Utdrag ur kända och okända dagböcker (2015). Läs en intervju med Emelie Perland om boken 365 dagar här!

365 dagar, pocket
Titel365 dagar, pocket: Utdrag ur kända och okända dagböcker
FörfattareAnders Bergman, Emelie Perland
Boktyp
Ämne, , , , , , , ,
ISBN9789175454054
Sidantal539
Utgiven2016
Pris59 kr