101 historiska möten, e-bok

Daniel Rydén

Uppföljaren till succéboken är nu här!

Vad hade hänt om om inte Björn och Benny träffats på vägen vid Ålleberg? Hade det blivit någon revoultion om inte Ernesto Guevara hamnat på samma fest som Fidel Castro? Och vad hände när Simone de Beauvoir äntligen fick plugga med grabbarna?

Efter succén med 101 historiska misstag är Daniel Rydén tillbaka med en bok om historiska möten. I 101 historiska möten trängs politiker med popstjärnor, agitatorer med astronauter, kärlekspar med idrottare. Alla har de med sina möten förändrat vår värld, eller åtminstone puffat den ett litet stycke i en eller annan riktning. Daniel Rydén är historiker och journalist på Sydsvenskan i Malmö.

»Ett mycket intressant och innovativt historiegrepp … en bok med en rejäl spännvidd och bredd … ett mustigt och läsvärt språk.« Bibliotekstjänst

Daniel Rydéns tidigare bok 101 historiska misstag (2012) har hittills sålt i 30 000 exemplar. Sagt om 101 historiska misstag:

»Underhållande, tankeväckande och lärorik … Rydén berättar på en rapp och effektiv, men ändå trivsamt personlig prosa.« Östran

Om författaren

Daniel Rydén

Daniel Rydén

Han gör historiekunskaperna underhållande Daniel Rydén är journalist och författare, och till vardags arbetar han på Sydsvenskan. Han har gett ut ett flertal böcker, och kännetecknande för dem alla är att de är kunniga och insiktsfulla skildringar som lockar läsaren genom ett flödande språk och en underhållande ton. 2017 är Daniel Rydén aktuell med boken En fiende  Läs mer »

101 historiska möten, e-bok
Titel101 historiska möten, e-bok
FörfattareDaniel Rydén
Boktyp
Ämne, , , , , , , ,
ISBN9789175451732
Sidantal320
Utgiven2014