Arkiv | Nyheter

Sprickor i järnridån nominerad till Årets Bok om Svensk Historia

Årets bok om svensk historia? Wilhelm Agrells kritikerrosade bok Sprickor i järnridån är nominerad till priset Årets bok om svensk historia 2017. Väldigt välförtjänt tycker vi! Håller du med? Gå gärna in och rösta på boken via denna länk. Köp boken här!

Hallå där, Ingmar Karlsson! Aktuell med boken De små folkens historia.

Författaren och tidigare diplomaten Ingmar Karlsson har under senare år skrivit ett flertal uppmärksammade böcker om Mellanösterns historia. Våren 2018 är han aktuell med boken De små folkens historia som skildrar Europas minoriteter. Vi passade på att ställa några frågor till Ingmar om den nya boken!  Hur kom det sig att du ville skriva en  Läs mer »

Stora Ljudbokspriset! Tre av förlagets romaner är nominerade.

Jan Garnert är årets mottagare av Stora förtjänstpriset

Ut ur mörkret är berättelsen om vägen från historiens mörker till vår egen lysande tid. Hur vi genom tiderna tänt talgljus och fotogenlampor för att sedan på 1910-talet revolutioneras av det elektriska ljuset. Författaren Jan Garnert är etnolog och kulturhistoriker. Han är också Sveriges främsta expert på ljusets och belysningens kulturhistoria. I den vackra och bildrika  Läs mer »

Stora Fackbokspriset 2017! Vi gratulerar Wilhelm Agrell och Gunnar Petri.

Vi gratulerar Wilhelm Agrell och Gunnar Petri, som med sina aktuella böcker Sprickor i järnridån och Hans Järta har blivit nominerade till Stora Fackbokspriset 2017. Stora fackbokspriset är Sveriges största pris för facklitteratur och belönar böcker som tillhör och stärker bildningsvärlden. Prissumman är på 125 000 kr. Gunnar Petri har medverkat i ”Veckans bok” för att  Läs mer »

Hallå där, Martin Borg! Aktuell med en bok om svenska brott.

Nästan varje vecka kan vi ta del av mediarapportering om nya våldsamma brott, och detaljerna kring dem väcker ofta fasa och avsky. Vilka är det egentligen som begår allvarliga brott? Och vad säger brotten om tidsandan och det omgivande samhället? I Brotten som skakade Sverige berättar skribenten Martin Borg om femton uppmärksammade svenska brott från 1950  Läs mer »

Hallå där, Artur Szulc! Aktuell med boken Polens historia.

Hur kom det sig att du ville skriva en bok om Polens historia? – Jag har fångat upp att det finns ett sug efter en lättillgänglig översikt; särskilt som svensk turism i Polen ökar. Det finns även ett ökat politiskt intresse för Polen och min bok ger en kunskapsbas att stå på om man vill skapa sig  Läs mer »

Lyssnar du? Upptäck Historiska Medias stora utbud av ljudböcker.

Historiska Media har ett stort och uppskattat utbud av ljudböcker som finns hos de stora återförsäljarna och streamingtjänsterna. Lyssna på våra historiska fackböcker och historiska romaner hos (klicka på namnen för att komma till köpsidorna): Storytel Bookbeat Nexstory Eller köp ljudböckerna styckvis hos (klicka på namnen för att komma till köpsidorna): Adlibris Bokus

Om Kata Dalström i SVT:s Politik i bokhyllan

Författaren och historikern Gunnela Björk fångar ett extraordinärt levnadsöde. Hennes biografi om Kata Dalström skildrar en färgstark kvinna som gick sin egen väg. År 1894 anslöt sig Kata Dalström till socialdemokraterna. Uppvuxen i en högborgerlig miljö sågs hennes politiska engagemang närmast som samhällsomstörtande. Det dröjde inte länge innan Kata Dalström gav sig ut som socialistisk  Läs mer »

Hallå där, Dick Harrison! Aktuell med en ny bok om Kalmars historia.

Nya arkeologiska utgrävningar i Kalmar har väckt sensation inom forskarvärlden. Vad är det för fynd och vad gör dem så banbrytande?  – Först och främst har man hittat så viktiga fynd på Slottsholmen att stadens äldsta historia måste skrivas om. Kalmar är mycket äldre än vi hittills trott. Det framstår nu som klart att det  Läs mer »